Friday, September 17, 2004

آخر تابستونه و فصل سالاد زمستوني. درست کردن سالاد زمستوني هميشه اين موقع سال برام خاطره انگيز بوده و هست. له کردن گوجه ها و گرفتن آبش و ريز کردن کلم هاي خوشمزه از بخشهاي مورد علاقمه. اينبار اما هيچ کدوم از اين کارها رو نکردم و فقط آخرش که همه چي ريز شده و آماده بود از مراسم مخلوط کردنش عکس گرفتم تا براي هميشه ثبت بشه و همچنين به خانوماي خانه دار عزيز يک نوع سالاد زمستوني ِ باستاني رو آموزش داده باشم.
نحوه ي آماده سازي اين سالاد بسيار مشکل است. از چند روز جلوتر بايد بيافتي دنبال آماده کردن مخلفاتش. مخصوصا که امسال گوجه هم کم و گرونه و گير آوردنش مکافاتيه. بعد از ابتياع چندين کيلو ازهمه چي، خانوماي خانه دار عزيز از کله ي صبح بايد بلند شن و شروع کنن به ريز کردن و ريز کردن. البته آقايون ذاتا فمينسيت ايراني هم حتما کمک خواهند کرد. بعد از ريز کردن همه چي مي رسيم به مخلوط کردن همه چي. اين بخش به صورت کاملا گرافيکي در زير آموزش داده شده است.



مواد مخلوط شده به ترتيب اختلاط عبارتند از: هويج، گل کلم، کلم، خيار، سبزي و فلفل و سير، زردچوبه و آب گوجه. نکته اي که خانوماي عزيز بايد دقت کنن اينه که بعد از پايان مرحله ي اختلاط چند روزي بايد بذارن مواد همينجوري بمونه تا خوب "جا بيُفته!".
يک تجربه ي قديمي مي گه که سالاد زمستوني، توي پاييز کلکش کنده مي شه و علنا چيزيش به زمستون نميرسه!
تا آموزش و تهيه ي غذاي باستاني ديگر خدا نگهدار.

پ.ن1. حدس مي زنم به خاطر آموزش تهيه ي سالاد زمستوني مرتضوي بره مامان بزرگمو بگيره، پس بهتره از همين الآن دنبال وصيغه وثيقه باشم!

پ.ن2. M عزيز لطف کن با آدرس ايميل و مشخصاتي کاملتر کامنت بذار. متشکرم.